Welkom bij onze manege!

Onze manege vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij voor u een aantal belangrijke adviezen over uitrusting, lessen en regels op een rijtje gezet. Volgt u deze adviezen op, zodat u ongevallen kunt voorkomen en meer kunt genieten van de paardensport. 

Veiligheidshelm (Cap)

Wanneer er een preventieve maatregel van belang is, dan is het wel het dragen van een veiligheidshelm, deze moet voorzien zijn van een CE-markering en het EN 1384-teken. Dit hoofddeksel heeft een harde school en een gesloten kinband voorzien van een veiligheidssluiting. Stapt u bij ons op een paard of pony dan bent u verplicht deze helm te dragen. 

Rijkleding

Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goede laarzen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vast zitten. 
Draag daarom altijd: 
- Rijlaarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of jodhpurlaarsjes 
  met chaps en let op een goede pasvorm.
- Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermen. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met de wind meewaaien. 
  Onderkleding met name de broek meten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek. 
- Stijgbeugels: de voeten dienen voldoende ruim in de stijgbeugel te zitten. 
- Draag geen grote sieraden. 
- Zet je mobiele telefoon uit / op stil.

Paardrijlessen

Les nemen is zeker bij paardrijden heel belangrijk. Een paard is een levend wezen. U moet goed weten hoe u met een paard om moet gaan, wilt u de kans op ongevallen zoveel mogelijk beperken. Hoe u met een paard omgaat leert u, naast gewoon paardrijden, tijdens de lessen. Goede gediplomeerde instructeurs zijn een voorwaarde voor verantwoorde lessen. 

Regels

Bij iedere manege gelden regels. Onze huisregels, de regels voor de rijbaan en de regels voor het buitenrijden kunt u lezen op de diverse posters en in de diverse folders. 
Meld gezondheidsklachten
Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten of als u regelmatig bepaalde medicijnen gebruikt dan is het goed dat ons personeel/ onze instructeurs hiervan op de hoogte zijn. In geval van nood weten zij hoe te handelen. 

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust!