Les mogelijkheden

Bij Manege de Steenen Kamer zijn de volgende lesmogelijkheden:

Groepsles

Voor elk niveau hebben we:

  • Groepslessen voor kinderen tot en met 20 jaar
  • Groepslessen voor volwassenen vanaf 21 jaar

Deze groepslessen bieden we aan met een 10 rittenkaart of als losse les.

Opstaples

De beginnende jeugdruiters starten met opstaplessen.

In de opstap lessen ga je leren poetsen en opzadelen, ga je wennen aan je pony of paard en krijg je de basis instructie van het paardrijden.

De eerste lessen ga je aan de longe ( lange lijn ) met een voltigebeugel (een singel met handgrepen) waarbij wij streven naar het aanleren van een onafhankelijke zit in stap en draf. Als je de juiste balans hebt ga je in het zadel. Na deze opstap les volgt de 'instroom' les. In deze les ga je een uur in groepsverband rijden en verder werken met het aanleren van de manege figuren en het verder ontwikkelen van een  juiste houding en zit. 

Na de instroom les kun je doorstromen naar de opvolgende niveaus.

Voor deze opstaples hebben wij een 5 rittenkaart.

Privéles

Als je extra les wilt hebben, om bijvoorbeeld te oefenen voor een F-proefje of gewoon je vaardigheid wil vergroten, dan kan je een privé les boeken. Deze lessen zijn een half uur.

Vrijrijden

Naast de lessen is het bij ons ook mogelijk om vrij te rijden. Op dit moment is dit alleen voorbehouden aan onze manege klanten. Tijdens de diverse vakantie´s en de zaterdag middag zijn hier uren voor gereserveerd. Neem hiervoor contact op met Manon, Annelot of Madelon.

Het is mogelijk om met je eigen paard onze groepslessen te volgen of een privé les te boeken. Neem ook hiervoor contact op met Manon.

Al onze lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs.

Vraag in de kantine voor verdere uitleg.

Verder organiseren wij Leasedagen, Ponykamp dagen, Clinic's, Dressuurwedstrijden (KNHS en FNRS) en vele andere leuke en leerzame activiteiten. Houd de nieuwspagina van deze site in de gaten of kijk op onze Facebook pagina.

Lesprijzen

We werken met het 10 ritten kaart systeem, waarbij de 10 lessen binnen 12 weken verreden dienen te worden. Mocht je verhinderd zijn, dan kan je dit doorgeven minimaal 24 uur van te voren per mail.  Je kan dan de les inhalen op een andere lesmogelijkheid of doorschuiven binnen de 12 weken.

Groepsles tot en met 20 jaar:   € 150,=
Groepsles vanaf 21 jaar: € 180,=
Jeugd Opstap les, 5 weken: € 80,=

Andere prijzen zijn op te vragen in de kantine van de Manege.

Wij werken met het Frequent Rider Program......bij het inleveren van 3 volle leskaarten( 150/180 euro kaarten) heb je recht op een gratis les.

Bij het aanschaffen van een 20 rittenkaart krijg je een extra es. Het aanschaffen van een 30 rittenkaart geeft een privéles als extra!

Afmelden

Afmeldingen kun je uitsluitend minimaal 24 uur voor aanvang van je les doorgeven via het mailadres, info@manegedesteenenkamer.nl 

Let op de geldigheid van je leskaart. Indien nodig regel je zelf een inhaalles.

Bij het niet op tijd afmelden van je les, het te laat afmelden of niet komen opdagen zonder afmelding wordt je les doorberekend.