FNRSDoor de  KNHS/FNRS zijn onderlinge proeven opgezet om je vaardigheden als ruiter te toetsen met andere ruiters. De proeven zijn geschikt voor de beginnende tot en met de gevorderde ruiters. In totaal zijn er 20 F proeven, daarbij kan voor even proeven een diploma behaald worden. Om naar een volgend niveau te gaan, zullen voldoende punten behaald moeten worden, de promotie punten.

De F1 en F2 hebben nog geen galop en F3 en F4 bevatten simpele figuren maar wel met galop. En zo worden de F proeven uitgebreider en moeilijker, waarbij F20 ongeveer gelijk staat aan het M1 dressuur niveau.

Voor meer informatie over de F proeven en over de promotie punten kan je kijken op de KNHS website of direct op de F proeven pagina van de FNRS.

Als je les volgt op Manege De Steenen Kamer hoef je alleen een FNRS paspoort te hebben om mee te doen met de F-proefjes bij de Manege.

Het paspoort kun je aanvragen door een les overeenkomst te ondertekenen. Het formulier 'les overeenkomst' kun je vragen bij de bar. Wij zorgen er verder voor dat de aanvraag bij de KNHS komt. De KHNS stuurt ,na ontvangst van de aanvraag, een factuur met het contributie bedrag naar je mailadres. Na betaling van de KNHS contributie ontvang je het paspoort. Het lidmaatschap wordt automatisch jaarlijks door de KNHS verlengd.

Kosten per proef: 12 euro te betalen op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat.

Kosten per springproef: 12,50 euro te betalen op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat.

Download het FNRS wedstrijdreglement.

Wedstrijd data

31 maart

22 april

12 mei, met een verrassing voor alle mama's

9  juni

15 september

13 oktober

10 november

1 december