Leer paardrijden met plezier

Vanmiddag zijn de eerste vernieuwde boeken van de ruiteropleiding ‘Leer paardrijden met plezier’ afgeleverd. FNRS Manege De Steenen Kamer uit Heerhugowaard was de eerste die de boeken heeft besteld bij de KNHS en kreeg de zending persoonlijk overhandigd. KNHS-directeur Sport Anton Binnenmars en FNRS-directeur Haike Blaauw gingen samen naar Manege De Steenen Kamer om eigenaresse Manon Busé de boeken aan te bieden.

Het boek ‘Leer paardrijden met plezier’ is speciaal geschreven voor beginnende ruiters. Als je met veel plezier wilt paardrijden, is een goede ruiteropleiding belangrijk. In het boek lees je van alles over de verzorging en omgang met het paard en uiteraard ook over de kunst van het paardrijden. Het boek is een uitstekende voorbereiding op en ondersteuning van de lessen te paard. 

De opleiding is door de paardensportbond (KNHS) en brancheorganisatie voor hippische ondernemers (FNRS) opgezet voor (beginnende) paardensporters met of zonder eigen paard. Naast de basisbeginselen van het paardrijden, worden ook de verschillende disciplines behandeld. Je maakt kennis met dressuur, springen, voltige en western. In het boek wordt ook ingegaan op de proeven met voorgeschreven oefeningen die binnen de disciplines worden gereden. 

Haike Blaauw vertelt enthousiast: "Dit nieuwe boek en de bijbehorende ruiteropleiding is een van de resultaten van de uitstekende samenwerking tussen de FNRS en KNHS. Vele FNRS ondernemers hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit boek en we zijn hen erg dankbaar voor de enorme hoeveelheid tijd en ervaring die ze er in hebben gestoken. De F-proeven zijn al sinds jaar en dag een begrip en door de toevoeging van nieuwe disciplines zal het ruiters nog meer plezier gaan geven in deze fantastische sport."

Ook Anton Binnenmars is blij met het resultaat. “Met de hechtere samenwerking die de KNHS en FNRS vanaf 1 januari 2016 zijn aangegaan, vallen de aspecten die gaan over het daadwerkelijk opleiden van ruiters onder verantwoording van de KNHS. De FNRS staat er voor de hippische ondernemer, de KNHS voor de paardensporter. Uiteraard kan dit alleen als je heel goed samen optrekt. De FNRS had al een sterk opleidingstraject staan dat begon met het boek en bijbehorende instructie ‘Leer paardrijden met plezier’. De veranderingen van de nieuwe doorlopende leerlijn van de ruiteropleiding zijn doorgevoerd in dit boek en het is meteen in een modernere jas gestoken. Ruiters kunnen in het opleidingstraject van het aller eerste begin tot en met het hoogste niveau passende kennis opdoen om nog beter te leren paardrijden. Daarbij horen naast instructie uiteraard ook zaken als verzorging, paardenhouderij en paardenwelzijn. Samen met de rijinstructie van de manege of rijvereniging geeft dat een uitstekend begin voor een mooie ruitercarrière.”

Manon Busé eigenaresse van manege De Steenen Kamer maakt al jaren naar tevredenheid gebruik van de boeken en het opleidingstraject. “Voor ons is ‘Leer paardrijden met plezier’ een uitstekende leidraad in de instructie aan onze klanten. De theorie uit het boek draagt bij aan de lessen in de rijbaan. Met de kinderen nemen we de theorie meer spelenderwijs mee in de lessen. Bij de volwassen klanten is het geheel van praktijk en theorie uit het boek, samen met de bijbehorende F-proeven een goede educatieve combinatie.”

Op www.knhs.nl/ruiteropleiding vind je meer informatie.

Lestarieven van 1 januari 2019

Startlijst F proeven en Team Spring Competitie

Zie hier de startlijst F proeven plus de start volgorde voor het Team Springcompetitie.

Uitslagen F proeven 11 november 2018

Wat een mooie resultaten! Wij zijn trotse juffen.

Definitieve startlijst F proeven zondag 11 november

Let op!! Er zijn wat wijzigingen in startplekken.

Zaterdag 1 december Clinic Dressuur en WE door Karin van der Sluis

Voorlopige startlijst WE CLINIC,DRESSUUR CLINIC 16.30-17.30 uur Tess Bakker, Femmy, Marielle Wierenga, Sanne vd Heiligenberg 17.30-18.30 uur Katja Ruares, Manon Mertens, Ike vd Heiligenberg, Katja Vermeulen 19.00-20.00 uur Karin Winia, Susanne Berbee, Vicky Tegel, Karin v/d Vliet 20.00- 21.00 uur Inge Bakker, Irma vd Laan, Carlijn v Oostveen, Noella Berg

December 2018

Tijdens en rondom de Kerstdagen verandert het lesrooster. Kijk hier voor het rooster.

Uitslagen F proeven 14 oktober 2018

Toppers!!! Jullie hebben het fantastisch gedaan en wij hebben in het zonnetje van jullie mogen genieten. Op naar de volgende F proeven op 11 november

Startlijst F proeven zondag 14 oktober

Nieuwe versie van de startlijst F proeven voor aankomende zondag, 14 oktober.

Uitslagen lijst

Was een top dag!!

Startlijst F proeven en Springen

Hier de startlijst voor aankomende zondag, 30september. Een ochtend F proeven en een middag Springen!!

Open Dag Manege De Steenen Kamer

Zondag 9 september organiseren wij een Open dag met leuke activiteiten en demonstraties!

Wedstrijd en Activiteiten AGENDA

Voorlopige activiteiten en wedstrijd kalender.

Uitslagen 15 juli 2018

Top dag, super gezellig en mooie resultaten! Gefeliciteerd met jullie promotiepunt en prijzen.

Afmelden van je les

Leer paardrijden met plezier

Eerste exemplaar is in het bezit van Demi van der Laan

Leer paardrijden met plezier

Overhandiging eerste exemplaar van het boek 'Leer paardrijden met plezier' Hieronder het persbericht

Voltige Les

Paardrijden en turnen! Je kunt natuurlijk ook je aanmelden voor de Voltige lessen olv KNHS voltige INSTRUCTEUR niveau 3 Madelon !!