Les mogelijkheden

Bij Manege de Steenen Kamer zijn de volgende lesmogelijkheden:

Groepsles

Voor elk niveau hebben we:

  • Groepslessen voor kinderen tot en met 20 jaar
  • Groepslessen voor volwassenen vanaf 21 jaar

Deze groepslessen bieden we aan met een 10 rittenkaart of als losse les.

Opstaples

De beginnende ruiters starten met een opstaples.

In de opstap lessen ga je leren poetsen en opzadelen, ga je wennen aan je pony of paard en krijg je de basis instructie van het paardrijden.

De eerste lessen ga je aan de longe ( lange lijn ) met een voltigebeugel (een singel met handgrepen) waarbij wij streven naar het aanleren van een onafhankelijke zit in stap en draf. Als je de juiste balans hebt ga in het zadel. Na deze opstap les volgt de 'instroom' les. In deze les ga je een uur in groepsverband rijden en verder werken met het aanleren van de manege figuren en het verder ontwikkelen van een  juiste houding en zit. 

Na de instroom les kun je doorstromen naar de opvolgende niveaus.

Privéles

Als je extra les wilt hebben, om bijvoorbeeld te oefenen voor een F-proefje of gewoon je vaardigheid wil vergroten, dan kan je een privé les boeken. Deze lessen zijn een half uur.

Vrijrijden

Naast de lessen is het bij ons ook mogelijk om vrij te rijden. Op dit moment is dit alleen voorbehouden aan onze manege klanten. Tijdens de diverse vakantie´s en de zaterdag middag zijn hier uren voor gereserveerd. Neem hiervoor contact op met Manon, Esther of Myrthe.

Ook is het mogelijk om een half uur te stappen met een pony. Dit is ideaal voor de kleinere kinderen tot en met 7 jaar die willen wennen aan de pony.

Het is mogelijk om met je eigen paard onze groepslessen te volgen of een privé les te boeken. Neem ook hiervoor contact op met Manon.

Al onze lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs.

Vraag in de kantine voor verdere uitleg.

Lesprijzen

We werken met het 10 ritten kaart systeem, waarbij de 10 lessen binnen 12 weken verreden dienen te worden. Mocht je verhinderd zijn, dan kan je dit doorgeven minimaal 24 uur van te voren per mail.  Je kan dan de les inhalen op een andere lesmogelijkheid of doorschuiven binnen de 12 weken.

Groepsles tot en met 20 jaar:   € 140,=
Groepsles vanaf 21 jaar: € 170,=
Opstap les, 5 weken: € 70,=

Andere prijzen zijn op te vragen in de kantine van de Manege.

Afmelden

Afmeldingen kun je uitsluitend 24 uur voor aanvang van je les doorgeven via het mailadres, info@manegedesteenenkamer.nl 

Let op de geldigheid van je leskaart. Indien nodig regel zelf een inhaalles.